zaterdag 12 januari 2013

Jaipur is echt een opluchting ba dehli. Schone frisse lucht zonder wolkjes met elke dag zon. Heerlijk! We hadden er een prachtig hotel dat er uit zag als een paleis. Met een vet mooi dakterras waar we vaak aten en genoten van de zon. Jaipur is een prachtige stad wat onder andere bekend staat om de sieraden. We zijn naar diamantenslijperijs geweest en naar veel sieradenwinkeltjes. De sieraden zijn echt prachtig hier plus de prijzen liggen hier laag.
Het grappige ook is dat als je met de tuktuk een dag door de stad gaat dat het tuktuk mannetje je heel erg pusht om naar jewelry stores te gaan want hun krijgen dan een paar procent van het geld wat we daar besteden.

Jaipur is verder een kleurrijke stad met veel bloemen en bomen. Verder heeft het veel forden die verbonden zijn met kasteelmuren dat vroeger de stad voorstelden.
En er loopt echt alles op straat; zwijnen, schapen, geiten, honden, katten, kamelen en olifanten. Op de olifanten en de kamelen kon je ritjes maken. Wouden we ook eerst, maar toch wel een beetje hoog.dus dat werd em niet. We zijn wel nog naar de elephant village geweest. Dit was een plek waar alle olifanten te eten en te drinken kregen. Hier konden we ze aaien en snurfknuffelen.

Het leukste aan jaipur was het monkey palace. Het was een idee van onze tuktuk man want het stond zelf nergens in de boekjes. Het was er dus ook heel rustig, zo fijn. Het was een wandelinf over een kleine berg met onderweg lammetjes, zwijnen, varkens en natuurlijk aapjes! We voerden ze met nootjes en die pakten de aapjes met hun kleine handjesb heel rustig uit je hand.
Onderweg hadden we een hond gevonden die besloten had ons te leiden want hij liep de hele wandeling voor ons uit, en als we pauze hadden of een tempel ingingen ging ie even liggen om op ons te wachten.
Aangekomen in het dal achter de heuvel, geen huizen of autos.. Gewoon natuur. En daar lag het magische monkey palace tussen 2 hoge berghellingen vol met apen. En natuurlijk overal op en in en bij het paleis; apen! Zo leuk zijn die beestjes. Het paleis zelf had allemaal vijvertjes en mooie oude torentjes. Dit stukje behoort ook tot een pelgrimstocht van indiers. Het was een magisch dagje.

De armoede is hier ook wel, maar toch een stuk minder dan in dehli zover we hebben meegemaakt. Toch is het nog steeds moeilijk om bedelende kindjes te zien. Een keer zaten we in de taxi en toen liep er een jongetje van ongeveer 3 helemaal verloren en zonder schoenen of fatspenlijke kleding midden op een grote drukke weg, en daar stond ie dan maar. Dat was echt moeilijk en raar om te zien, maar gek genoeg wen je een beetje aan...

Vandaag vliegen we naar goa, een hele andere kant van india weer. Ben erg benieuwd wat we daar weer gaan zien en meemaken :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen