woensdag 9 januari 2013

Smog, dirt,tuktuks en tempels in dehli

We zijn nu  een paar daagjes weg uit dehli. Het is een hele drukke vieze met een smog laag gevulde stad met ook veel armoede

De eerste paar dagen daar hadden we echt wel even een dikke cultuurshock. Echt alles hier is het tegen over gestelde van nederland. Alle gekke dingen kun je hier vinden, en dat is het leuke.
we zaten op de main bazaar, volgens mij een deel van het centrum in new dehli. We zaten daar in een heel cheap hotelletje (alles is hier overigens cheap)
De sfeer van de mainbazaar was wel echt even wennen. Er leefde veel daklozen en er liepen straathonden en koeien, zo anders! De mensen daar branden de hele dag door plastic om warm te blijven, was dus ook wel even een geur om aan te wennen.
In dehli was het ook erg koud en het heftige was dat veel mensen alleen maar slippers hebben daar  zoiezo geen dikke truien of iets. We hoorde dus ook dat er elke avond best veel mensen gewoon dood gingen door de kou, akkelig.

We hebben wel veel leuke en fijne mensen ontmoet die ons goede tips gaven. (zo ook een leraar van het nimeto in hetzelfde hotel, hoe bizar!) Dit konden we ook goed gebruiken want iedereen probeert je optelichten en geld van je te krijgen. Je weet niet goed wie je moet vetrouwen en dat is soms erg vermoeiend (maarvook begrijpelijk aangezien ze erg arm zijn)

We hebben mooie tempels gezien, zijn op mooie plaatsjes geweest en hebben zelfs het graf van gandhi mogen zien! Verder zijn we nog niet ziek geworden. We zijn nu alweer in jaipur, een hele andere stad tot vergelijken met dehli. Meer daarover binnenkort!

1 opmerking:

  1. Ik volg jullie allebei al goed op Facebook, maar ook leuk om het zo nog een keer te lezen. Wist niet dat het daar zo koud was (gezien de dikke jassen), maar jullie zijn blijkbaar al naar aangenamere oorden vertrokken. Vind het leuk om jullie zo te kunnen volgen en wacht met veel nieuwsgierigheid jullie volgende verhaaltje af!

    Xx Manouk

    BeantwoordenVerwijderen